Palvelut

Palvelut 2018-11-16T14:08:30+00:00

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä.

Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, jotka ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Jokaisella hierojalla on oma ”käden jälki”, jota sovelletaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Hoitoihin sisältyy lihashuollon, liikunnan ja ravitsemuksen neuvontaa ja ohjausta. Ammattitaitoinen ohjaus antaa eväät fyysiseen ja psyykkiseen hyvään oloon.

Klassinen hieronta:

 • poistaa kipua
 • vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon, rauhoittaen keskushermostoa
 • vilkastuttaa verenkiertoa, lisäten hapen ja ravinteiden kulkua sekä poistaen kuona-aineita
 • avaa pieniä verisuonia
 • lisää lymfakiertoa, vähentäen turvotusta
 • parantaa nivelten liikkuvuutta
 • rikkoo arpikudosta
 • lisää lihasten joustavuutta

Klassinen hieronta sopii kaikille, ammattiin ja ikään katsomatta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta soveltaa klassista hierontaa urheilijoiden tarpeisiin tukemaan heidän harjoittelua ja kilpailemista, ottaen huomioon urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksen kehoon.

Urheiluhieronnassa käytetään myös erikoistekniikoita ja hieronnan voimakkuus on tehokkaampaa. Hieronnan tehokkuudessa otetaan kuitenkin huomioon urheilijan harjoitusohjelma ja kilpailuun valmistautuminen.

Urheiluhieronta:

 • nopeuttaa palautumista
 • ennaltaehkäisee vammoja
 • nopeuttaa jo syntyneiden vammojen parantumista
 • parantaa ja ylläpitää sidekudoksen elastisuutta
 • poistaa lihaskireyksiä ja -jännityksiä
 • rentouttaa yleisesti

Urheiluhieronta sopii myös kuntourheilijoille ja aktiivisesti harrastaville.

Hierontoihin sisältyvät palvelut:

Lämpöhoito

Ennen hierontaa lihaksia voidaan lämmittää muokkaamisen helpottamiseksi. Lämmöllä on usein rentouttava vaikutus ja se voi myös poistaa lihasjännityksiä. Savipakkaus asetetaan halutulle alueelle ja sen annetaan vaikuttaa n.10min, jonka jälkeen alue voidaan hieroa.

Ohjaus ja neuvonta

Hieronnan jälkeen voidaan antaa henkilökohtaista ohjausta kehonhuoltoon sekä neuvoja ja ohjeita liikunnan ja ravitsemuksen yksilöllisiin tarpeisiin.

Fysioterapia

Fysioterapia on terapiaa, jonka keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Yleensä fysioterapian toimenpiteet kohdentuvat synnynnäisen vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttamaan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. Kipu- ja oirehoitoina käytetään mm. fysikaalisia hoitoja. Fysioterapia on osa julkista ja yksityistä sosiaali-, terveys-, ja kuntoutuspalvelujärjestelmää.

Fysioterapiassa arvioidaan kuntoutujan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Arvioinnin perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma, jota myös seurataan. Fysioterapeutti arvioi myös apuvälinetarvetta ja ohjaa niiden käyttöä. Kuntoutujaa aktivoidaan ja ohjataan ottamaan itse vastuuta omasta terveydestään, toimintakyvystään ja niiden edistämiseen liittyvistä valinnoista yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa. Fysioterapiaan voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin ammattikorkeakoulututkinnon.

Akupunktio

Akupunktio on kivunhoitomenetelmä, jota käytetään erilaisten kiputilojen ja vaivojen hoidossa. Akupunktio perustuu kehon akupisteiden stimuloimiseen ohuilla neuloilla, mikä aktivoi kehon omia parantavia mekanismeja ja näin lievittää kipua. Akupunktiota voidaan käyttää mm. seuraavien vaivojen hoidossa:

 • niska- ja hartialihasten kivut
 • selkävaivat, iskiasoireilu
 • lonkka- ja polvivaivat
 • nilkan ja jalkaterän vaivat
 • kyynärpään ja ranteen vaivat
 • nivelrikon säryt
 • päänsärky, migreeni, ääreishermoston kivut
 • leikkauksen jälkeiset kivut, turvotus

Hoitokäynnin alussa tehtävän haastattelun ja terveydentilan kartoituksen perusteella valitaan hoidettavat akupunktiopisteet. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia. Hoitokertoja suositellaan akuuttien kiputilojen hoidossa 2-5, vaikka apua saattaa olla yhdestäkin kerrasta. Kroonisissa vaivoissa hoito saattaa vaatia useamman hoitokerran.

Akupunktiohoidon antaa lääketieteellisen akupunktuurikoulutuksen käynyt fysioterapeutti.

Osteopatia

Osteopatiassa on kaksi koulukuntaa klassinen osteopatia ja ortopedinen osteopatia.
Klassinen osteopatia perustuu anatomian tuntemukseen ja hoitofilosofiaan, missä kunnioitetaan hoidettavaa kokonaisuutena, ei erillisinä jäseninä vaan yhtyeentoimivana organismina. Klassinen osteopatia pyrkii palauttamaan sisäisen tasapainon ja kehon luonnollisen liikkuvuuden.
Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen tutkimiseen ja hoitamiseen erikoistunut osteopatian muoto. Ortopedisen osteopaatin peruskoulutukseen kuuluu myös laaja radiologinen osaaminen.

Osteopaatti tekee asiakkaalle tarkan alkuhaastattelun, sen jälkeen erilaisia ortopedisiä, neurologisia ja manuaalisia testejä vaivan syyn selvittämiseksi. Hoito voi sisältää nikamien tai nivelten mobilisointia, manipulaatiota tai kohdistettua hierontaa ja venyttelyä, sekä ohjeita ja neuvontaa.

Jäykistyneelle nivelelle tai nikamalle voidaan suorittaa manipulaatio, jos hoidolle ei ole esteitä. Manipulaatiossa niveltä ympäröivät rakenteet kiristetään erilaisin kierroin ja taivutuksin, sitten niveleen kohdistetaan lyhyt, nopea liike joka ohjaa nivelpintoja erilleen toisistaan. Hoitoon kuuluu usein myös ohjausta omatoimiseen liikkumiseen ja harjoitteluun oireiden helpottamiseksi ja uusiutumisen ehkäisemiseksi.

Osteopaatti on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatin koulutus kestää noin 4 vuotta. Osteopaatti on saanut koulutuksen toiminnallisesta anatomiasta ja fysiologiasta sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja neurologian kliinisistä testeistä, nivelten mobilisaatioista ja manipulaatioista, pehmytkudoskäsittelyistä sekä terapeuttisen harjoittelun ohjaamisesta.

Purentaelimistön hoito

Purentaelimistön hoidossa rentoutetaan tarpeen mukaan kaulan, niskan, pään ja kasvojen alueita. Lisäksi suun sisältä käsitellään suojakäsineiden kanssa alueita, joihin ei ulkopuolelta voi päästä. Hoito tekee erityisen hyvää jos kärsit bruksaamisesta, eli yöllisesta hampaiden narskuttelusta. Tämä on monesti tiedostamatonta ja voi aiheuttaa särkyjä tai paineen tunnetta hartioista ylöspäin.

Yrityshieronnat

Erillisen sopimuksen mukaisesti Hierontaotteen tiloissa tapahtuvana, yrityksen henkilöstön hyvinvointiin tähtäävänä toimintana. Sopimusta tehtäessä kartoitetaan yrityksen henkilöstön työtehtävissään rasittuvat lihasryhmät, hieronnan kestot, toistuvuus ym.

Laskutus yritykselle koontilaskuna sopimuksen mukaan.

Yhteydenotto: petteri.duncker@gmail.com