Muut hierontapalvelut

Lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman kuntoutus

Lantionpohjan- ja vatsalihasten erkauman kuntoutus on terapeuttisen kuntoutuksen erityisalaa.

Lantionpohjan ongelmat ovat yleisiä, ja ne voivat näkyä lantion ja alaselän kiputiloina, lihasten ylijännitystiloina, virtsaamisen ja ulostamisen ongelmina, seksuaalisen toiminnan häiriöinä ja lantion elinten laskeumina. Lantionpohjan kuntoutuksessa asiakasta ohjataan tunnistamaan ja aktivoimaan lantionpohjan lihakset oikein, tekemään tarvittavaa lihasharjoittelua, sekä helpotetaan mahdollisia jännitystiloja. Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat yhteydessä myös suorien vatsalihasten erkauman kanssa.

Suorien vatsalihasten erkauma on yleinen raskaana olevilla ja synnyttäneillä naisilla, mutta sitä tavataan myös miehillä ja lapsilla. Suorien vatsalihasten välissä olevalla sidekudoksella on tärkeä rooli voimansiirrossa, ja tämä sidekudos voi venyä raskauden, keskivartalolihavuuden ja epäoptimaalisen vatsalihasten aktivoitumisen vuoksi. Jos sidekudos ei pysty luomaan riittävää jännitettä, voi ongelmia muodostua lantion, alaselän ja rintakehän alueelle. Se voi vaikuttaa myös ryhtiin ja hengittämiseen. Kuntoutuksessa pyritään palauttamaan tähän suorien vatsalihasten väliseen sidekudokseen riittävä jännite, jotta tuki saadaan palautettua.

Akupunktio

Akupunktio on kivunhoitomenetelmä, jota käytetään erilaisten kiputilojen ja vaivojen hoidossa. Akupunktio perustuu kehon akupisteiden stimuloimiseen ohuilla neuloilla, mikä aktivoi kehon omia parantavia mekanismeja ja näin lievittää kipua. Akupunktiota voidaan käyttää mm. seuraavien vaivojen hoidossa:

  • niska- ja hartialihasten kivut
  • selkävaivat, iskiasoireilu
  • lonkka- ja polvivaivat
  • nilkan ja jalkaterän vaivat
  • kyynärpään ja ranteen vaivat
  • nivelrikon säryt
  • päänsärky, migreeni, ääreishermoston kivut
  • leikkauksen jälkeiset kivut, turvotus

Hoitokäynnin alussa tehtävän haastattelun ja terveydentilan kartoituksen perusteella valitaan hoidettavat akupunktiopisteet. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia. Hoitokertoja suositellaan akuuttien kiputilojen hoidossa 2-5, vaikka apua saattaa olla yhdestäkin kerrasta. Kroonisissa vaivoissa hoito saattaa vaatia useamman hoitokerran.

Akupunktiohoidon antaa lääketieteellisen akupunktuurikoulutuksen käynyt fysioterapeutti.

Tarjoamme myös perinteistä kiinalaisen lääketieteen akupunktiota.

NADA korva-akupunktio

Tässä kiinalaisen akupunktion muodossa stimuloidaan viittä korvassa sijaitsevaa pistettä steriilien neulojen avulla.

Hoito sopii kaikille ja sitä voi käyttää esimerkiksi erilaisten kiputilojen hoitoon. Menetelmän käyttö aktivoi vatsanpuoleisen vagus-hermon haaran toimintaa ja täten purkaa stressitilaa ja tasapainottaa hermoston toimintaa. Yleisimpiä vaikutuksia ovat ahdistus- ja masennusoireiden helpottuminen ja mielitekojen vähentyminen.

Menetelmä auttaa myös uniongelmiin ja parantaa unen laatua. Se rentouttaa ja rauhoittaa, selkeyttää ajatuksia ja mieltä sekä nostaa energiatasoja.

Korva-akupunktiolla voidaan helpottaa mm.:

-erilaisia unihäiriöitä
-masennusta
-levottomuutta
-ahdistuneisuutta
-stressiä
-erilaisista elämänkriiseistä aiheutuvia oireita
-migreeniä
-addiktioita
-vaihdevuosioireita
-alhaista energiatasoa

Dry Needling (Kuivaneulaus)

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt.

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. Hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Dry needling ei perustu akupunktion tavoin kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa akupunktioneuloilla pyritään hoitamaan kehoa huomattavasti laajemmin. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava ja virkistävä hoitomuoto.

Intialainen päähieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Intialaiseen päähierontaan kuuluvat selän, käsivarsien, niskan, hartioiden, pään, kasvojen sekä dekoltee-alueen hieronta. Intialaisella päähieronnalla voidaan hoitaa päänahan, hiusten ja kasvojen ihon hyvinvointia. Päänalueen tehostunut verenkierto tuo välittömästi rentoutuneen ja virkistyneen olotilan, jonka myötä myös ajatukset tuntuvat kirkastuvan. Intialainen päähieronta onkin erinomainen tehorentouttaja, ja suosittelemme varsinkin päätteen äärellä työskenteleviä ja huonosta työergonomiasta kärsiviä kokeilemaan tätä miellyttävää hoitomuotoa.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on rentouttava hieronta, joka on erityisesti suunniteltu kohdussa olevan vauvan ja äidin hyväksi. Vauvan ja äidin kannalta parhaat hieronta-asennot huomioidaan koko hoidon ajan.

90 minuutin raskaushieronnassa käsitellään koko vartalo päästä varpaisiin. 60 minuutin hieronnassa keskitytään ongelma-alueisiin. Esim. mikäli alaraajoissa on turvotusta, voidaan keskittyä alaraajoihin tai vaihtoehtoisesti selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Raskaushieronnan hyötyjä:

  • auttaa rentoutumaan
  • helpottaa lihaskipuja ja -kramppeja
  • lisää lymfa- eli imunestekiertoa
  • vähentää turvotusta

Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hieromaan myös raskaanaolevia, eli odottavat äidit ovat myös tervetulleita tavalliseen hierontaan mihin tahansa toimipisteeseemme.

FysioWellness

FysioWellness on 90-minuuttinen hoito, jossa keskitytään koko kehon hyvinvointiin. Hoidossa hyödynnetään erilaisia manuaalisia hoitotekniikoita hieronnasta faskiakäsittelyyn ja nivelmobilisaatioon, sekä käytetään akupunktiota. Halutessasi saat myös itsehoito-ohjeita vaivojen ennaltaehkäisyyn.

Hoito sopii kaikille ja soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi, jos:
– yhdessä tai useammassa nivelessä on jäykkyyttä tai kipua
– selkärangan alueella on jäykkyyttä tai kipua
– kaipaat rentouttavaa hetkeä stressin keskellä

Hoito toteutetaan yksilöllisesti niin, että aikaa käytetään enemmän niille alueille, jotka oireilevat enemmän ja vähemmän niille, joissa oireita ei hoitohetkellä ole.

Lymfahieronta

Lymfahieronta on kevyttä, tiettyihin suuntiin tapahtuvaa rytmikästä pumppaamista. Lymfahieronnan tarkoitus on kiihdyttää vamma-alueen imusuonten toimintaa, laukaista, yleensä kivusta johtuvia, imusuonten kramppeja sekä estää verenpurkauksien sidekudostumista.

Lymfahierontaa käytetään turvotuksen ehkäisyn lisäksi myös erilaisten iho-oireiden hoitoon. Se auttaa unettomuuteen, lihassärkyihin, stressiin, migreeniin, ikääntymisen merkkien ehkäisyyn ja laihduttaessa ihon kimmoisuuden ylläpitoon. On kuitenkin tärkeää huomata lymfahieronnan ja lymfaterapian erot.

Lymfaterapia ei sovi kaikille. Jos syöpähoidot ovat kesken tai sairaus on krooninen, kannattaa aina olla yhteydessä ensin lääkäriin. Akuutin infektion kuten virus-, bakteeri- tai sienitulehduksen aikana ihoa ei saa koskea, ja myös lymfaterapia voi tällöin levittää tulehdusta.

Imunestejärjestelmän eli lymfaattisen järjestelmän tehtävänä on auttaa säilyttämään oikea nestetasapaino kudoksissa ja veressä, puolustaa kehoa tauteja vastaan, varastoida proteiinia, poistaa bakteereita ja solujen kuona-aineita.

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan korjata kehoon muodostuneita virheasentoja ja jännitystiloja. Hoidolla pystytään ennaltaehkäisemään ja mahdollisesti myös poistamaan virheasentojen tuomia kroonisia kiputiloja. Hoidossa käsitellään koko keho pehmeillä otteilla, avaten kehossa olevat jännitystilat, jotta nivelten ja lihasten luonnollinen liike voi vapautua.

Ensimmäisellä hoitokerralla tehdään kattava haastattelu ja tutkiminen, jotta voidaan selvittää  ongelmaan vaikuttavia syitä ja saada näin hoidolla pitkä vaikutteista hyötyä. Jos ongelma ei ole edennyt sairausasteelle (esim. artroosi, reuma, kuluma) voidaan monet tuki- ja liikuntaelimissä olevat kiputilat poistaa pysyvästi.

Hoito on luonteeltaan kevyt, mutta vaikutukset kehoon ja aineenvaihduntaan ovat monesti voimakkaita. Hoidon kokonaisvaltaisen luonteen vuoksi suositellaan hoidon jälkeen vain rauhallista tekemistä kahden-neljän päivän ajan.

Mestariparantaja Olavi Mäkelän ohjeiden mukaan hoidon ei tulisi sattua.

Hoitotekniikat, joita Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa käytetään, ovat peräisin suomalaisilta kansanparantajilta. Olavi Mäkelä ja edesmennyt Pentti Penttilä ovat koonneet perimätietoa sekä opiskelleet nykyaikaisen tietämyksen ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. He ovat luoneet opetuskokonaisuuden, jonka avulla hoitamisen perimätieto on voitu siirtää kurssimuotoisesti uusille osaajille.

Perinteinen mestari-kisälli perinne elää koulutuksessa mukana osaavien Kalevalaisen jäsenkorjaus kouluttajien kautta, joista jokainen tekee myös itse aktiivisesti hoitotyötä sekä kouluttautuu ja opiskelee perimätietoa Olavi Mäkelän johdolla.

Hierontaotteella Kalevalaista jäsenkorjausta tekee Maria, joka sai nimenkäyttöoikeuden vuonna 2018 ja on siitä lähtien tehnyt aktiiviseti hoitotyötä sekä käynyt täydennyskoulutuksissa vuosittain.

Lisää tietoa Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta löydät kansanlääkintäseuran sivuilta. Kalevalainen jäsenkorjaus hoitomuotona | Kansanlääkintäseura (kansanlaakintaseura.fi)

Vyöhyketerapia vauvoille

Vauvojen vyöhyketerapia on tarkoitettu vauvoille, jotka kärsivät koliikki vaivoista, unihäiriöistä, itkuisuudesta tai mahanpuruista. Vauvojen vyöhyketerapiahoito on luonteeltaan hyvin kevyttä hoitoa, jossa käsitellään kevyillä otteilla vauvan jalkojen, käsien sekä selän vyöhykkeitä. Vyöhyketerapian yhteydessä tehdään usein myös kokonaisvaltainen vauvaa rentouttava hieronta, joka auttaa vauvaa kehon ääriviivojen hahmottamisessa.

Hoito tehdään aina vanhemman/vanhempien läsnäollessa. Hoitaja antaa vanhemmille ohjeita ja neuvoja, miten vauvan oloa voi helpottaa myös kotioloissa

Vauvat reagoivat hoitoon usein hyvinkin nopeasti. Hoitokertoja tarvitaan yleensä yhdestä viiteen kertaan. Hoito kestää maksimissaan 20 min, mutta käyntiin varataan aikaa 45min, jotta hoito voidaan tehdä vauvalle sopivalla aikataululla.

Hoidon jälkeen vauva saattaa olla hieman keskimääräistä nälkäisempi ja väsyneempi.
Meillä vauvojen vyöhykehoitoja tekee Maria, kolmen lapsen äiti ja yhden pikkumiehen mummi. Marialla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus vauvojen hoidosta ja hän on luontaisesti tullut hyvin toimeen vavuvaväen kanssa.

”Hoitotulokset vauvojen kanssa ovat aina yhtä ilahduttavia. Lähes jokainen luonani käynyt vauva on saanut apua hoidostani. Ethän siis epäröi, jos vauvallasi on ongelmia. Pyritään löytämään nopeasti ratkaisu vauvan vaivan hoitoon, jotta arki pienen vauvan kanssa helpottuisi.” – Maria

Yrityshieronnat

Hierontaote toimii useiden eri alan yritysten palveluntarjoajana. Hierontaedun tarjoaminen työntekijöille on kasvava trendi, koska myös yritykset haluavat kiinnittää enemmän ja enemmän huomiota työntekijöidensä hyvinvointiin.

Yrityshieronnat tapahtuvat erillisen sopimuksen mukaisesti Hierontaotteen toimipisteissä (Tikkurila, Tammisto, Myyrmäki, Malmi, Herttoniemi, ja Kannelmäki).

Sopimusta tehtäessä kartoitetaan yrityksen henkilöstön työtehtävissään rasittuvat lihasryhmät, hieronnan kestot, toistuvuus ym. Laskutus tapahtuu suoraan yritykselle koontilaskuna sopimuksen mukaan.

Yhteydenotto: petteri.duncker@gmail.com