Muut hierontapalvelut

Lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman kuntoutus

Lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman kuntoutus ovat fysioterapeuttisia erikoisaloja.

Lantionpohjan ongelmat ovat yleisiä, ja ne voivat näkyä lantion ja alaselän kiputiloina, lihasten ylijännitystiloina, virtsaamisen ja ulostamisen ongelmina, seksuaalisen toiminnan häiriöinä ja lantion elinten laskeumina. Lantionpohjan kuntoutuksessa asiakasta ohjataan tunnistamaan ja aktivoimaan lantionpohjan lihakset oikein, tekemään tarvittavaa lihasharjoittelua, sekä helpotetaan mahdollisia jännitystiloja. Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat yhteydessä myös suorien vatsalihasten erkauman kanssa.

Suorien vatsalihasten erkauma on yleinen raskaana olevilla ja synnyttäneillä naisilla, mutta sitä tavataan myös miehillä ja lapsilla. Suorien vatsalihasten välissä olevalla sidekudoksella on tärkeä rooli voimansiirrossa, ja tämä sidekudos voi venyä raskauden, keskivartalolihavuuden ja epäoptimaalisen vatsalihasten aktivoitumisen vuoksi. Jos sidekudos ei pysty luomaan riittävää jännitettä, voi ongelmia muodostua lantion, alaselän ja rintakehän alueelle. Se voi vaikuttaa myös ryhtiin ja hengittämiseen. Kuntoutuksessa pyritään palauttamaan tähän suorien vatsalihasten väliseen sidekudokseen riittävä jännite, jotta tuki saadaan palautettua.

Akupunktio

Akupunktio on kivunhoitomenetelmä, jota käytetään erilaisten kiputilojen ja vaivojen hoidossa. Akupunktio perustuu kehon akupisteiden stimuloimiseen ohuilla neuloilla, mikä aktivoi kehon omia parantavia mekanismeja ja näin lievittää kipua. Akupunktiota voidaan käyttää mm. seuraavien vaivojen hoidossa:

 • niska- ja hartialihasten kivut
 • selkävaivat, iskiasoireilu
 • lonkka- ja polvivaivat
 • nilkan ja jalkaterän vaivat
 • kyynärpään ja ranteen vaivat
 • nivelrikon säryt
 • päänsärky, migreeni, ääreishermoston kivut
 • leikkauksen jälkeiset kivut, turvotus

Hoitokäynnin alussa tehtävän haastattelun ja terveydentilan kartoituksen perusteella valitaan hoidettavat akupunktiopisteet. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia. Hoitokertoja suositellaan akuuttien kiputilojen hoidossa 2-5, vaikka apua saattaa olla yhdestäkin kerrasta. Kroonisissa vaivoissa hoito saattaa vaatia useamman hoitokerran.

Akupunktiohoidon antaa lääketieteellisen akupunktuurikoulutuksen käynyt fysioterapeutti.

Tarjoamme myös perinteistä kiinalaisen lääketieteen akupunktiota.

Dry Needling (Kuivaneulaus)

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt.

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. Hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Dry needling ei perustu akupunktion tavoin kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa akupunktioneuloilla pyritään hoitamaan kehoa huomattavasti laajemmin. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava ja virkistävä hoitomuoto.

Intialainen päähieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Intialaiseen päähierontaan kuuluvat selän, käsivarsien, niskan, hartioiden, pään, kasvojen sekä dekoltee-alueen hieronta. Intialaisella päähieronnalla voidaan hoitaa päänahan, hiusten ja kasvojen ihon hyvinvointia. Päänalueen tehostunut verenkierto tuo välittömästi rentoutuneen ja virkistyneen olotilan, jonka myötä myös ajatukset tuntuvat kirkastuvan. Intialainen päähieronta onkin erinomainen tehorentouttaja, ja suosittelemme varsinkin päätteen äärellä työskenteleviä ja huonosta työergonomiasta kärsiviä kokeilemaan tätä miellyttävää hoitomuotoa.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on rentouttava hieronta, joka on erityisesti suunniteltu kohdussa olevan vauvan ja äidin hyväksi. Vauvan ja äidin kannalta parhaat hieronta-asennot huomioidaan koko hoidon ajan.

90 minuutin raskaushieronnassa käsitellään koko vartalo päästä varpaisiin. 60 minuutin hieronnassa keskitytään ongelma-alueisiin. Esim. mikäli alaraajoissa on turvotusta, voidaan keskittyä alaraajoihin tai vaihtoehtoisesti selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Raskaushieronnan hyötyjä:

 • auttaa rentoutumaan
 • helpottaa lihaskipuja ja -kramppeja
 • lisää lymfa- eli imunestekiertoa
 • vähentää turvotusta

Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hieromaan myös raskaanaolevia, eli odottavat äidit ovat myös tervetulleita tavalliseen hierontaan mihin tahansa toimipisteeseemme.

Stressihermoston rentoutushoito

Kun stressihermosto on ylikierroksilla, keho alkaa kokea alkukantaista tarvetta suojautua, jolloin monet kehon kalvo- ja lihasrakenteet kiristyvät. Kiristymistä tapahtuu yleensä eniten rintarangan, hartioiden, kurkun, purentalihasten, pallean ja lonkankoukistajien alueella. Tästä seurauksena alamme kärsiä sekundaarioireista: pinnallinen hengitys, päänsärky, närästys, palan tunne kurkussa, tinnitus, suoliston ongelmat, alaselän kivut… Tilaan voi joillakin liittyä myös ahdistusta tai paniikkia.

Stressihermoston ja hengityksen rentoutushoidossa kartoitetaan kehon stressistä muodostuneet kireydet ja hoidetaan stressihermoston tilaa normaalimmalle tasolle rauhallisin ja hienovaraisin ottein. Hoidossa käydään läpi myös hengityslihaksistoa, etenkin pallean aluetta, jolloin kehon luontainen hengitys saadaan toimimaan taas normaalimmin.

FysioWellness

FysioWellness on 90-minuuttinen hoito, jossa keskitytään koko kehon hyvinvointiin. Hoidossa hyödynnetään erilaisia manuaalisia hoitotekniikoita hieronnasta faskiakäsittelyyn ja nivelmobilisaatioon, sekä käytetään akupunktiota. Halutessasi saat myös itsehoito-ohjeita vaivojen ennaltaehkäisyyn.

Hoito sopii kaikille ja soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi, jos:
– yhdessä tai useammassa nivelessä on jäykkyyttä tai kipua
– selkärangan alueella on jäykkyyttä tai kipua
– kaipaat rentouttavaa hetkeä stressin keskellä

Hoito toteutetaan yksilöllisesti niin, että aikaa käytetään enemmän niille alueille, jotka oireilevat enemmän ja vähemmän niille, joissa oireita ei hoitohetkellä ole.

Yrityshieronnat

Hierontaote toimii useiden eri alan yritysten palveluntarjoajana. Hierontaedun tarjoaminen työntekijöille on kasvava trendi, koska myös yritykset haluavat kiinnittää enemmän ja enemmän huomiota työntekijöidensä hyvinvointiin.

Yrityshieronnat tapahtuvat erillisen sopimuksen mukaisesti Hierontaotteen toimipisteissä (Tikkurila, Tammisto, Myyrmäki, Malmi, Herttoniemi, Pasila, ja Kannelmäki).

Sopimusta tehtäessä kartoitetaan yrityksen henkilöstön työtehtävissään rasittuvat lihasryhmät, hieronnan kestot, toistuvuus ym. Laskutus tapahtuu suoraan yritykselle koontilaskuna sopimuksen mukaan.

Yhteydenotto: petteri.duncker@gmail.com