Muut hierontapalvelut

Voice massage

Voice massage -terapian tavoitteena on rentouttaa purentaan, äänen tuottoon ja hengitykseen osallistuvia lihasryhmiä klassisen hieronnan ottein. Otteet ovat rauhallisia ja niillä pyritään vaikuttamaan syvempiin kudoskerroksiin rintakehän, kaularangan ja pään alueen lihaksistossa. Käsittely rentouttaa ja aktivoi lihaksia luoden hyvät edellytykset vapaalle hengitykselle, puheelle ja laulamiselle. Käsittelyllä voidaan ehkäistä lihasten kireystiloista johtuvien äänihäiriöiden syntyä.

Erilaiset purentahäiriöt (mm. yöpurenta) ja pinnallinen hengitys aiheuttavat kireyttä ja kiputiloja kasvojen, kaulan ja niskan alueen lihaksiin. Niiden käsittely kuuluu olennaisena osana Voice massage -hoitoon. Asiakasta ohjataan hoidon aikana hengittämään tavalla, joka vahvistaa hieronnan rentouttavaa vaikutusta. Hoitaja opastaa hengitysharjoitusten jatkamiseen myös omatoimisesti kotioloissa.

Voice massage -terapiasta voi saada apua esimerkiksi:

 • purentaelimien jännitys- ja kiputiloihin
 • migreeniin
 • äänihäiriöihin (puhetyöläiset mm. laulajat, opettajat)
 • puhe- / ääniterapian, tai lauluopiskelun tukimuotona
 • puhallinsoittajien ansatsi- ja hengitysongelmiin
 • refluksitautiin
 • urheilijoiden ja astmaatikkojen hengitysfunktion parantamiseksi
 • erilaisten neurologisten sairauksien yhteydessä nielemisen, puhumisen ja hengittämisen helpottamiseksi stressin lievitykseen

Lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman kuntoutus

Lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman kuntoutus ovat fysioterapeuttisia erikoisaloja.

Lantionpohjan ongelmat ovat yleisiä, ja ne voivat näkyä lantion ja alaselän kiputiloina, lihasten ylijännitystiloina, virtsaamisen ja ulostamisen ongelmina, seksuaalisen toiminnan häiriöinä ja lantion elinten laskeumina. Lantionpohjan kuntoutuksessa asiakasta ohjataan tunnistamaan ja aktivoimaan lantionpohjan lihakset oikein, tekemään tarvittavaa lihasharjoittelua, sekä helpotetaan mahdollisia jännitystiloja. Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat yhteydessä myös suorien vatsalihasten erkauman kanssa.

Suorien vatsalihasten erkauma on yleinen raskaana olevilla ja synnyttäneillä naisilla, mutta sitä tavataan myös miehillä ja lapsilla. Suorien vatsalihasten välissä olevalla sidekudoksella on tärkeä rooli voimansiirrossa, ja tämä sidekudos voi venyä raskauden, keskivartalolihavuuden ja epäoptimaalisen vatsalihasten aktivoitumisen vuoksi. Jos sidekudos ei pysty luomaan riittävää jännitettä, voi ongelmia muodostua lantion, alaselän ja rintakehän alueelle. Se voi vaikuttaa myös ryhtiin ja hengittämiseen. Kuntoutuksessa pyritään palauttamaan tähän suorien vatsalihasten väliseen sidekudokseen riittävä jännite, jotta tuki saadaan palautettua.

Akupunktio

Akupunktio on kivunhoitomenetelmä, jota käytetään erilaisten kiputilojen ja vaivojen hoidossa. Akupunktio perustuu kehon akupisteiden stimuloimiseen ohuilla neuloilla, mikä aktivoi kehon omia parantavia mekanismeja ja näin lievittää kipua. Akupunktiota voidaan käyttää mm. seuraavien vaivojen hoidossa:

 • niska- ja hartialihasten kivut
 • selkävaivat, iskiasoireilu
 • lonkka- ja polvivaivat
 • nilkan ja jalkaterän vaivat
 • kyynärpään ja ranteen vaivat
 • nivelrikon säryt
 • päänsärky, migreeni, ääreishermoston kivut
 • leikkauksen jälkeiset kivut, turvotus

Hoitokäynnin alussa tehtävän haastattelun ja terveydentilan kartoituksen perusteella valitaan hoidettavat akupunktiopisteet. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia. Hoitokertoja suositellaan akuuttien kiputilojen hoidossa 2-5, vaikka apua saattaa olla yhdestäkin kerrasta. Kroonisissa vaivoissa hoito saattaa vaatia useamman hoitokerran.

Akupunktiohoidon antaa lääketieteellisen akupunktuurikoulutuksen käynyt fysioterapeutti.

Tarjoamme myös perinteistä kiinalaisen lääketieteen akupunktiota.

Dry Needling (Kuivaneulaus)

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt.

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. Hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Dry needling ei perustu akupunktion tavoin kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa akupunktioneuloilla pyritään hoitamaan kehoa huomattavasti laajemmin. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava ja virkistävä hoitomuoto.

Intialainen päähieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Intialaiseen päähierontaan kuuluvat selän, käsivarsien, niskan, hartioiden, pään, kasvojen sekä dekoltee-alueen hieronta. Intialaisella päähieronnalla voidaan hoitaa päänahan, hiusten ja kasvojen ihon hyvinvointia. Päänalueen tehostunut verenkierto tuo välittömästi rentoutuneen ja virkistyneen olotilan, jonka myötä myös ajatukset tuntuvat kirkastuvan. Intialainen päähieronta onkin erinomainen tehorentouttaja, ja suosittelemme varsinkin päätteen äärellä työskenteleviä ja huonosta työergonomiasta kärsiviä kokeilemaan tätä miellyttävää hoitomuotoa.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on rentouttava hieronta, joka on erityisesti suunniteltu kohdussa olevan vauvan ja äidin hyväksi. Vauvan ja äidin kannalta parhaat hieronta-asennot huomioidaan koko hoidon ajan.

90 minuutin raskaushieronnassa käsitellään koko vartalo päästä varpaisiin. 60 minuutin hieronnassa keskitytään ongelma-alueisiin. Esim. mikäli alaraajoissa on turvotusta, voidaan keskittyä alaraajoihin tai vaihtoehtoisesti selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Raskaushieronnan hyötyjä:

 • auttaa rentoutumaan
 • helpottaa lihaskipuja ja -kramppeja
 • lisää lymfa- eli imunestekiertoa
 • vähentää turvotusta

Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hieromaan myös raskaanaolevia, eli odottavat äidit ovat myös tervetulleita tavalliseen hierontaan mihin tahansa toimipisteeseemme.

Äitiysliikunnan valmennus

Yksilöllinen muokattu kehonhuolto tunti raskaana oleville äideille. Valmennus sisältää dynaamisia liikkuvuusharjoitteita lantion alueen lihaksille rauhalliseen hengitysrytmiin yhdistettynä. Liikkuvuusharjoitteet parantavat liikkuvuutta ja kehonhallintaa, helpottaen lantion alueen sekä alaselän kiputiloja. Keskivartalon syvää tukea vahvistavat harjoitteet muokataan yksilöllisesti siten, että liikkeet eivät aiheuta painetta jännesauman ja lantiopohjan alueelle. Myös yläraajojen ja niska- hartiaseudun hyvinvointia tehostetaan erilaisin harjoittein.

Yrityshieronnat

Hierontaote toimii useiden eri alan yritysten palveluntarjoajana. Hierontaedun tarjoaminen työntekijöille on kasvava trendi, koska myös yritykset haluavat kiinnittää enemmän ja enemmän huomiota työntekijöidensä hyvinvointiin.

Yrityshieronnat tapahtuvat erillisen sopimuksen mukaisesti Hierontaotteen toimipisteissä (Tikkurila, Tammisto, Myyrmäki, Malmi, Herttoniemi, ja Pasila).

Sopimusta tehtäessä kartoitetaan yrityksen henkilöstön työtehtävissään rasittuvat lihasryhmät, hieronnan kestot, toistuvuus ym. Laskutus tapahtuu suoraan yritykselle koontilaskuna sopimuksen mukaan.

Yhteydenotto: petteri.duncker@gmail.com

Valikko