Osteopatia Vantaa, Helsinki

Osteopatiaa Vantaalla ja Helsingissä ammattitaidolla

Osteopatiaa Vantaalla ja Helsingissä kaikissa toimipisteissämme: Tikkurila, Tammisto, Myyrmäki, Malmi, Herttoniemi, Pasila, Kannelmäki. Osaavat ja ammattitaitoiset osteopaattimme auttavat kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Mitä osteopatia on?

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jossa ihmistä ja hänen terveyttään pyritään tarkastelemaan mahdollisimman laajasti. Osteopatiassa on kaksi koulukuntaa, klassinen osteopatia ja ortopedinen osteopatia. Molemmat koulukunnat tähtäävät asiakkaan vaivan todellisen syyn selvittämiseen. Ensikäynnillä hoidettavaa henkilöä haastatellaan tarkasti käyden läpi elämäntilannetta ja vaivojen historiaa.

Klassinen osteopatia perustuu hoitofilosofiaan, missä kunnioitetaan hoidettavaa kokonaisuutena, ei erillisinä jäseninä vaan yhtyeentoimivana organismina. Klassinen osteopatia pyrkii palauttamaan sisäisen tasapainon ja kehon luonnollisen liikkuvuuden.

Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelin vaivojen asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on löytää asiakkaan vaivojen perimmäinen syy. Ortopedinen osteopaatti osaa käyttää työssään noin 800:aa länsimaisen lääketieteen kliinistä testiä, joiden avulla päästään tarkkaan diagnoosiin kiinni. Hoitoina käytetään nivelten manipulaatioita, mobilisaatioita, erilaisia pehmytkudosten hoitotekniikoita sekä terapeuttisten harjoitusten ohjausta. Erotusdiagnostiikan hallitakseen on ortopedisen osteopaatin osattava tarkasti neurologiassa ääreishermoston ja keskushermoston toiminta. Hänen on tunnettava koko vartalon anatomia ja toiminta.

Osteopaatille asiakas on kokonaisuus, johon vaikuttaa kaikki menneestä nykyhetkeen. Osteopatia sopii hoitomuotona kaikenikäisille sen hellävaraisen luonteen vuoksi.

Osteopatian hyödyt:

 • Hellävarainen hoitomuoto
  Osteopatia on hoitomuotona hellävarainen. Hoidossa käytetään ensisijaisesti pehmeitä ja rentoja otteita, ja koko hoito räätälöidään hyvin yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kokonaisvaltaiseen tilanteeseen sopivaksi. Hoito soveltuukin kaikenikäisille, ja erityisen hyvin mm. odottaville äideille ja vauvoille.
 • Stressin aiheuttamien oireiden lievitys
  Osteopaatti on kehon ja mielen yhteyden asiantuntija, joka on koulutettu tunnistamaan mm. stressin aiheuttamia oireita. Hengityksen pinnallistuminen, väsymys, rintarangan kireydet, sekä vatsan ja suoliston ongelmat ovat yleisimpiä stressin oireita, joita osteopaatti pystyy hoitamaan.
 • Oireiden ja vaivojen taustasyiden tutkiminen
  Osteopatiassa asiakkaan akuuttien oireiden ja vaivojen hoidon lisäksi pyritään löytämään niiden taustasyitä, ja siten ennaltaehkäisemään samojen vaivojen palaaminen. Osteopaatti auttaa asiakasta paikantamaan toistuvien oireiden syitä ja etsimään pitkäaikaisia ratkaisuja niiden hoitoon.
 • Soveltuu kaikille
  Osteopatia soveltuu kaikille, eikä hoitoa rajoittavat perussairaudet (esim. osteoporoosi) ole este hoidon aloittamiselle. Osteopatiahoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa, ja toteutetaan monipuolisten hoitotekniikoiden avulla. Osteopaatti on koulutettu tunnistamaan lääkärin hoitoa vaativat tilat, ja osteopaatit toimivatkin usein yhteistyössä asiakkaan muun hoitohenkilökunnan kanssa.

Usein kysyttyä osteopatiasta

Osteopaatti Vantaa, Helsinki

Ammattitaitoiset osteopaattimme tarjoavat tehokasta, mutta lempeää manuaalista käsittelyä ja hyvinvointia edistävää ohjausta asiakkaan kehon toiminnallisiin ongelmiin kaikissa toimipisteissämme (Tikkurila, Tammisto, Myyrmäki, Malmi, Herttoniemi, Pasila, Kannelmäki). Hoitoon pääsee nopeasti ilman lähetettä. Varaa aika kätevästi verkossa.