Purentaelimistön käsittely Vantaa, Helsinki

Purentaelimistön käsittelyä Vantaalla ja Helsingissä ammattitaidolla

Purentaelimistön käsittelyä Vantaalla ja Helsingissä kaikissa toimipisteissämme: Tikkurila, Tammisto, Myyrmäki, Malmi, Herttoniemi, Pasila, Kannelmäki. Osaavat ja ammattitaitoiset hoitajamme auttavat lihas- ja nivelperäisten purentaelimistön ongelmien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Miten purentaelimistöä käsitellään?

Purentaelimistön käsittelyssä pyritään hieronnan keinoin helpottamaan purentaelimistön ongelmista johtuvia kipu- ja jännitystiloja.

Purentaelimistön toimintahäiriöt ovat joko lihasperäisiä, nivelperäisiä tai näiden yhdistelmiä. Lihasten jännitystilat voivat johtua mm. hampaiden narskuttelusta tai leuan liikkeiden hallinnan häiriöistä. Tyypillisesti myös stressi, haitalliset tavat kuten purukumin liiallinen käyttö tai kynsien pureskelu voivat kuormittaa purentalihaksistoa. Nivelperäisissä ongelmissa voi olla kyse liikerajoituksista leukanivelessä tai leukanivelten yliliikkuvuudesta. Lisäksi taustalla voi olla myös välilevyn toimintahäiriöt. Leikkausten jälkitilat, nivelrikko sekä nivelten eri rakenteiden tulehdukset voivat aiheuttaa kipua.

Purentaelimistön käsittelyssä rentoutetaan tarpeen mukaan kaulan, niskan, pään ja kasvojen alueita. Lisäksi suun sisältä käsitellään suojakäsineiden kanssa lihaksia, joihin ei ulkopuolelta voi päästä. Hoito tekee erityisen hyvää jos kärsit bruksaamisesta, eli yöllisesta hampaiden narskuttelusta. Tämä on monesti tiedostamatonta ja voi aiheuttaa särkyjä tai paineen tunnetta aina hartioista päälaelle asti. Hoidossa voidaan käsitellä myös kurkunpään lihaksistoa sekä hengityslihaksistoa, jos asiakkaalla on pinnallista hengitystä, palan tunnetta kurkussa, tai esimerkiksi nielemisvaikeuksia.

Purentaelimistön käsittelyn hyödyt:

  • Lievittää kipua
    Purentaelimistön hoitaja pyrkii normalisoimaan manuaalisen terapian menetelmin leukanivelistön sekä purentalihaksiston toimintaa, vähentäen näin kivun tunnetta.
  • Hampaiden narskuttelun vähentäminen
    Hampaiden yöllinen narskuttelu, eli bruksaaminen, voi aiheuttaa särkyjä ja paineen tunnetta pään ja ylävartalon alueilla. Suun sisäpuolisten lihasten hieronta rentouttaa narskuttelusta jännittyneitä lihaksia ja auttaa vaivan ennaltaehkäisyssä.
  • Apua päänsärkyihin ja migreeniin
    Purentaan liittyvät ongelmat ovat todella yleisiä, mutta niitä ei aina itse tunnista, eikä osaa liittää oireita juuri purentaelimistön ongelmiksi. Purentaelimistön hoidosta saattaa kuitenkin olla huomattavaa apua esim. päänsäryistä ja migreeneistä kärsiville.

Usein kysyttyä purentaelimistön käsittelystä

Purentäelimistön käsittely Vantaa, Helsinki

Ammattitaitoiset hoitajamme ovat sitoutuneita auttamaan lihas- ja nivelperäisten purentaelimistön ongelmien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä kaikissa toimipisteissämme (Tikkurila, Tammisto, Myyrmäki, Malmi, Herttoniemi, Pasila, Kannelmäki). Varaa aika kätevästi verkossa.